8.5.2017

Klubipääty esittää: HJK 110v Klubi - kolmas esiintyjä

110v juhlajorojen seuraava musiikkikiinnitys on itseoikeutetusti rytmiorkesteri Sakilaiset.

Kyseinen orkesteri on monelle Klubipäädyssä aikaa viettäneelle hyvinkin tuttu jo vuosien takaa erinäisistä pienemmistä juhlailloista.

Sakilaiset soittavat vanhoja stadilaisia lauluja eri vuosikymmeniltä aina 1900-luvun alusta saakka eli he ovat jo pelkästään sen takia oiva lisä illan mainioon musiikkitarjontaan.

Ilkka Mattila kirjoitti Hesarissa 25.10.2002 seuraavasti:

Valtakunnallisen murreinnostuksen pyörteissä on alettu innokkaasti elvyttää myös Stadin slangia eli vanhaa helsinkiläistä murretta. Ilmiön tuorein ilmentymä on Sakilaiset-yhtyeen albumi Stadin kundi, jossa on mukana vanhoja helsinkiläisiä ja Helsingistä kertovia lauluja mutta myös uusia, samaan viitekehykseen sopivia kappaleita. Alun perin triona esiintynyt Sakilaiset on laajentanut kokoonpanoaan levytyksessä, mutta musiikin perustyyli on koko ajan vanhahtava ja toteutukseltaan akustinen, vaikka yhtyeen soittajat ponnistavat enemmän tai vähemmän rockpohjalta.

Sakilaisten kappalevalikoima on mielenkiintoinen: on klassikoita, kuten Reino Helismaan Pojanpojan lättähattu ja Georg Malmsténin Stadin Kundi, mutta myös Vanhan Isännän 70-luvulla slangilla levyttämä Onkimiehen blues.

Tervetuloa Mikko-Olavi Seppälä ja kumppanit taas kerran. Ylläpito suosittelee myös kaikille tutustumista Mikko-Olavin kirjoittamaan 1920-luvun Helsingistä kertovaan Suruton Kaupunki kirjaan.

https://youtu.be/7iJRcV2rzMc