16.6.2015

PROTESTI HJK - SJK -ottelussa keskiviikkona 17.6.2015

”Sinä olet jalkapallokulttuuri”, lukee kadunvarren mainoksessa. Soihduttava hahmo kehottaa HJK:n ottelumainoksessa liittymään rintamaan jalkapallokulttuurin puolesta. 14.5.2015 vietettiin HJK:n toimesta ”jalkapallokulttuuripäivää”. Ironista on, että tuolloin pelattiin IFK Mariehamnia vastaan. Ottelu oli heidän kannattajilleen kauden suurin vierasreissu.

Mitä on jalkapallokulttuuri? Meille klubipäätyläisille se on satoja ja taas satoja tunteja kotipeleissä kannustamista, vierasmatkabusseissa istumista, tifojen maalausta, työpaikan kahvipöydissä HJK:n otteiden hehkuttamista ja ystävien raahaamista peleihin, jotta uudet kipinät maailman upeinta seuraa kohtaan pääsevät syttymään. Se on HJK:n hengittämistä jokaisena hetkenä – käytetystä ajasta tai rahasta välittämättä.

Lauantaina 1.8.2015 HJK:n oli määrä pelata vierasottelu Maarianhaminassa paikallista IFK:ta vastaan. Kun Veikkausliigan otteluohjelma julkaistiin alkuvuodesta, merkattiin kyseinen lauantai isolla sinikynällä kalenteriin. Tämä reissu oli surkeaakin surkeamman otteluohjelman kohokohta jota alettiin valmistelemaan jo huhtikuussa varaamalla busseja ja neuvottelemalla laivayhtiön kanssa. Tähän päivään mennessä oli Klubipäädyn järjestämä matka myyty jo lähes loppuun. Tähän kun lisätään vielä omin neuvoin matkaavat, todellinen lähtijämäärä olisi ollut reilusti kolmannensadan puolella.

Osallistuminen Infront Finland Oy:n järjestämään harjoitusotteluun Liverpoolia vastaan on häpeällinen selänkääntö yhteisölle, joka on vuosien ajan tehnyt aikaa, rahaa ja vaivaa säästämättä töitä sen eteen, että nykyisin HJK:n kotiotteluissa seisoo Suomen suurin ja äänekkäin kannattajapääty. Päätös osallistua harjoitusotteluun välittämättä seuran uskollisimmista kannattajista on osoitus siitä, että mitään Klubi-perhettä ei HJK:n seurajohdon silmissä ole olemassakaan – ei vaikka virallisissa puheissa ja markkinointiosaston visioissa muuta väitetäänkin. HJK osoittaa tällä päätöksellä ettei välitä omien kannattajiensa toiminnasta, josta he toisaalla ottavat kaiken ilon irti.

Tämä episodi on selänkääntö myös suomalaiselle jalkapallolle. Ei ole missään määrin hyväksyttävää että merkityksetön harjoitusottelu laitetaan kilpailullisen Veikkausliiga-ottelun edelle. Kysymmekin nyt arvostaako HJK edes itse kotimaista jalkapalloilua? Ja jos ei, niin miten kukaan voi olettaa että suomalainen jalkapallo tulisi koskaan saamaan ansaitsemaansa arvostusta.

Tässä kaikessa on loppujen lopuksi kyse jostain paljon suuremmasta kuin yhdestä peruuntuneesta vierasmatkasta. HJK viihdyttää ennemmin kymmeniä tuhansia suomalaisia Liverpool-kannattajia kuin omiaan, jotka ovat valmiita seuraamaan Klubia vaikka maailman ääriin.

Johtuen tästä farssista sekä HJK:n aiemmasta välinpitämättömästä asenteesta kannattajia kohtaan, protestoimme keskiviikkona pelattavassa HJK - SJK -ottelussa. Kehotamme kaikkia, jotka tuntevat olevansa osa Klubipäätynä tunnettua yhteisöä, liittymään mukaan. Seisomakatsomo pysyy tyhjänä ja hiljaisena ensimmäiset 45 minuuttia.


Klubipääty

Stadin, Klubin ja suomalaisen jalkapallokulttuurin puolesta.
Modernia jalkapalloa vastaan.