18.4.2014

Rafinha Belgiassa - kisakuumetta kahdella mantereella


Moikka Rafi, mitä kuuluu?

Kiitos kuuluu oikein hyvää. Erityisesti koska lomatkaan eivät ole enää kaukana enkä malta odottaa, että pääsen Brasiliaan nauttimaan MM-kisoista.

Belgiassa muutenkin varmasti kisahuuma nousussa. Paljon nuoria ja taitavia pelaajia – miten veikkaat heidän pärjäävän Brasiliassa?

Joo, futis on iso juttu täällä ja ihmiset ovat todella innoissaan tästä uudesta pelaajasukupolvesta. He uskovat kovasti että voivat saavuttaa isoja asioita monissa tulevissa kisoissa. Tämän kesän kisoissa Belgia pelaa suhteellisen helpossa lohkossa, mutta heti seuraavalla kierroksella tulee luultavasti vastaan Saksa tai Portugali. Se saattaa olla liian iso pala, mutta parhaana päivänään Belgia on [jo nyt] todella kova joukkue.

Mites käy kotimaasi Brasilian?

Brasilia tulee pelaamaan finaalissa Argentiinaa vastaan ja me tietysti voitamme. En usko että eurooppalaisilla joukkueille on mahdollisuuksia Etelä-Amerikassa pelattavissa kisoissa – voitto Confederations Cupissa Espanjaa vastaankin osoitti tämän...

Haluatko kommentoida mitenkään sitä että monet brassitähdet (Esim. Romario) ovat kertoneet boikotoivansa kisoja mm. poliittisten ja sosiaalisten syiden takia?

On todella vaikeaa kommentoida tuota. Toisaalta on hienoa että maamme saa järjestää kisat, mutta eihän se ole mukavaa että samalla muutamat ihmiset rikastuvat tai käyttävät kisoja pönkittääkseen asemaansa politiikassa. Brasilia on iso ja taloudellisestikin potentiaalinen maa, jossa on samalla paljon ongelmia. Politikointi [ja korruptio] on näistä ongelmista suurin.

Brasiliasta takaisin Ghentiin: Kerro meille seurasta, kaupungista ja ajastasi Gentissä?

Aikani Gentissä on ollut todella hyvää lukuunottamatta loukkaantumisia (murtunut käsi ja nenä) sekä aikaa espanjalaisen valmentajamme alaisuudessa [Víctor Fernández valmensi tammikuusta syyskuuhun 2013]. Hänen kanssaan suhteemme ei ollut ihan paras. Ennen hänen tuloaan pelasin säännöllisesti avauksessa, mutta hänen tultuaan huomasin istuvani penkillä ja välillä kokonaan katsomon puolella.

Kaupunkina Ghent on todella mukava, ja erityisesti kaupungin keskusta vanhoine rakennuksiin ja kanaaleineen on mahtava.

Mitäs on Rafinhan tulevaisuuden suunnitelmissa?

Tulevaisuus... Noh, mulla on vielä yksi kausi jäljellä täällä ja haluaisin pelata sen täällä loppuun, mutta koskaan Belgiassa ei koskaan tiedä varmaksi koska jokaisessa siirtoikkunassa saattaa aina tapahtua. Sen jälkeen palailen varmaan Suomeen tai Skandinaviaan ihan jo perheeni takia.

Eli on mahdollista että Rafi nähdään vielä Klubi-paidassa?

Itseasiassa viime elokuussa oli seuran kanssa keskusteluja josko olisin lähtenyt lainalle HJK:hon kauden loppuun asti, mutta (valitettavasti) se ei lopulta toteutunut.

Jos olen vielä [paluuni jälkeen] hyvässä kunnossa ja pystyn pelaamaan korkealla tasolla, haluaisin vielä pukea Klubi-paidan päälleni. Olen todella kiitollinen HJK:lle ja Ollikselle kaikesta mitä he ovat tehneet eteeni. Olisi mukavaa pystyä auttamaan seuraa jotenkin – vaikkapa valmentamalla junnuja. Mutta kuten olen sanonut ennenkin, toivon että pelaan Klubissa vielä uudelleen.

2011 meillä oli mahtava joukkue, upeat joukkuetoverit ja pelasimme hienoa futista. Joukkuehenki oli paras mitä olen koskaan itse kokenut. Jopa Litti pelasi kanssamme, mikä jo itsessään kertoo joukkueen erityisyydestä. Ehkä kannattajina osaatte vertailla paremmin, mutta mielestäni seitsemän Suomessa viettämäni vuoden aikana tuo jengi pelasi parasta ja eniten katsojiin vetoavaa futista mitä itse Suomessa näin. Oli mukavaa voittaa melkein joka matsi viidellä tai kuudella maalilla...

Helppo olla samaa mieltä vuoden 2011 jengistä ja kuuluit siihen itsekin yhtenä kannattajien suosikkipelaajista. Laita vielä loppuun terveiset Klubi-kannattajille?

Jatkakaa joukkueen tukemista ja kannattamista kuten olette aina tehneetkin (vaikeinakin aikoina). Tiedän että olette todella tärkeitä joukkueelle sekä tiedän seuran haluavan kehittyä Pohjoismaiden huipulle ja samalla tehdä teistä vielä entistäkin ylpeämpiä klubilaisia. Joten pysykää joukkueen tukena!

Toivotan kaikkea parasta teille ja toivon joukkueelle menestystä vuoden koitoksissa. Seuraan ja kannustan jengiä täältä itsekin.

Rafi