6.4.2014

Pervo Puolassa – älä katso kuvia!

Moikka!

Kolme kuukautta painettu hommia Puolassa ja kauden tärkeimmät matsit edessä. Tänään tuli turpaan ja Kappe Hämäläisen Lech Poznan oli parempi 6-1. Muuten omat pelit ovat sujuneet ja luottoa on tullut koko ajan.

Lyhyt talvikauden pre-season oli uran kovin setti – 3-4 viikkoa 3 treeniä per päivä ;)

Kaupunki - Białystok – on ihan jees. About 300 000 asukasta eikä ihan tuppukylä, kirkkoja kaupungissa vähintään tuhat. Asunnot ja muut käytännön asiat ovat ihan viihtyisiä vaikka perhe onkin vielä Suomessa vaimon käsisfinaalien ja duunien takia – kesällä tsiigataan tilanne jos he pääsisivät muuttamaan myös tänne.

Sarjan taso on mielenkiintoinen: jotkut jengit pelaavat hyvää futista huonoilla pelaajilla, toiset heittävät vain pitkää hyvillä pelaajilla, osa vetää vaan sukille ja sitten löytyy nämä muutama huippujengi, joilla hyviä pelaajia jengi täynnä. Todella monipuolinen sarja siis. Vauhtia riittää joka kierroksella, ja pilkkuja sekä punaisia tulee liukuhihnalta. Fyysinen sarja ehkä kuvaa parhaiten yhdellä lauseella.

Legiaa vastaan tuli tosiaan katsomossa paha mylly [video lopussa lisättynä*], mutta onneksi ei käynyt kuten Ruotsissa äskettäin – oli aineksia siihen. Kyllähän tuollaiset tapahtumat saavat aina miettimään, että onko pelaamisessa lopulta tolkkua, jos jengiä putoaa kannattajien yhteenotoissa. Onneksi kuitenkin selvittiin tästä ja saatiin vielä tärkeät pojot kabinetissä.

Faneista muuten – tuota tapausta lukuunottamatta: Hyvää ja äänekästä toimintaa, tosin meillä ei loppukaudella ole vierasmatseissa faneja tuon Legia-matsin takia. Vähän syö tätä fanikulttuuria, mutta muita fanien yhteenottoja ei mielestäni ole tapahtunut tässä eli yllättävänkin rauhallista...

Hongan touhua olen seurannut surulla ja epäuskoisena enkä olisi ikinä uskonut näin käyvän. Toivottavasti siellä saadaan homma raiteille ja seura taas nosteeseen. Palvelee kuitenkin koko Suomen futista, joka on tässä saanut negaa vähän joka suunnasta.

Terveiset vanhoille pelikavereille Klubiin sekä toimiston väelle! Vetäkää hyvä vuosi ja toivottavasti tulee reissattua ympäri Eurooppaa!

Terveisin,

Joel