10.4.2014

Erfan pyhällä maalla - uhka vai mahdollisuus?

Moi!

Hyvää kuuluu Israeliin ja hyvin on mennyt matsit lukuunottamatta kahta viikkoa kipeänä. Joutunut taas lataamaan uudestaan energiat ja akut, mutta hyvin on mennyt – yksi maali tähän mennessä (linkki alhaalla) ja toivottavasti lisää pystyn tekemään vielä muutaman.

Alue missä asun on todella hieno paikka ja asunto on uusi. Olen viihtynyt täällä hyvin. (PTV:n ennakkoluulojen mukaisesti) mä kanssa ajattelin tänne tullessani, että täällä olisi jotain muslimeja vastaan – se oli väärä ennakkoluulo: Täällä asuu paljon muslimeja, venäläisiä jne., ja meikäläisen ovat yleisesti täällä kaikki ottaneet hyvin vastaan. Ihmiset ovat olleet todella mukavia eikä ole mitään pahaa sanottavaa.

Yksi joukkue löytyy sarjasta - Beitar Jerusalem – jonka kannattajat eivät suostu ottamaan ketään muslimia joukkueeseen. Oli kuulemma viime vuonna pari tosi hyvää muslimipelaajaa, jotka parin pelin jälkeen halusivat itse pois seurasta koska kannattajat vihelsivät jne. heille.

Sarja on täynnä taitavia ja nopeita pelaajia, ja olen sitä mieltä että täällä tapahtuu kaikki kentällä vähän nopeammin kuin Suomessa. Jos verrataan Suomeen meitä sarjassa: Maccabi Tel Aviv olisi vähän kuin HJK ja me, Maccabi Petah Tikva, ollaan vähän kuin VPS – ei olla isoin mutta ei olla pieninkään.
Maccabi Tel Aviv pelaa täällä todella hyvää futista - sellaista mitä oon tottunut HJK:ssa pelaamaan. Me joudutaan tsemppaamaan ja pelaamaan vähän enemmän ilman palloa :D

Aika paljon tulee viestiteltyä vanhojen pelikavereiden kanssa jalkapallosta: Miten menee täällä ja miten teillä menee siellä? 
 
Haluaisin lähettää terveiset HJK-kannattajille: Oli todella hyvää aikaa siellä siellä teidän huudon keskellä ja toivottavasti vielä joskus tulevaisuudessa uudestaan. Klubi on sydämessä nyt ja tulee aina olemaan. Kannustakaa kavereita samalla tavalla kuin viime vuodet ja olkaa tukena jos on vaikeaa.

PEACE, LOVE AND HJK!

Erfan 

Linkki siihen maaliin: Jee maali