26.11.2012

Kansainvälisiä pelejä helmikuussa!


13.2.-16.2.2012 pelataan Vantaan Myyrmäkihallissa sarja kansainvälisiä harjoitusotteluita. Klubi kohtaa nyt ensikertaa järjestettävässä Vantaa Tournamentissa norjalaisen Hønefoss:in ja tukholmalaisen Djurgårdens IF:n. Turnauksen nettisivuilla haastateltiin Sebastian Sorsaa ja Tuomo Saarniota.


"Seba innoissaan Vantaalle 

HJK:n kanssa maanantaina kahden vuoden sopimuksen tehnyt Sebastian Sorsa pitää Vantaa Turnauksessa oikeastaan kaikesta.

- Myyrmäki on aina ollut kiva paikka pelata. On hienoa saada kovia ja kansainvälisiä pelejä jo heti helmikuussa. Turnauksen avausottelun Honefossia en tunne lainakaan, tietysti Kolehmaisen ja Riskin. Silti norjalaisen joukkueen kohtaaminen on mielenkiintoista. Ainakin tänä vuonna Norjan mestari Molde oli yksi mahdollinen vastustajamme samassa korissa. 

- Djurgården sen sijaan on tuttu joukkue, naapurimaan rakas vihollinen, jonka olemme kohdanneet joka vuosi. Kolmas kerta sanokoon toden, nyt voitamme kun olemme niin lähellä kotiakin. Kotikenttä melkein!

Uusi kausi tuo mukanaan uuden valmentajan ja varmasti uutta.

- Vantaalla voi nähdä jo jotain kauden joukkueestamme, kun olemme kuitenkin jo treenanneet reilusti yli kaksi kuukautta ennen avauspeliä. Stadilaisena on loistavaa, että faneillamme ei ole liian pitkä matka naapurikaupunkiin katsomaan kuntomme.


Tuomo Saarnio ja HJK 

1. Tuomo, miten HJK:n kasaaminen on edistynyt?
 
Asiat etenevät omalla painollaan, tilanne on nyt parempi kuin vuosi sitten, sillä rinkimme on paremmin kasassa nyt. Viime vuonna jouduimme ja saimme myytyä viisi pelaajaa parhaasta päästä, ja tällaisille pelaajille korvaajien löytäminen mahdollisuuksillamme ei ole ihan helppoa. Forsselin sopimus ja Sorsan jatko olivat tärkeitä ja muiden, uusienkin, kanssa neuvotellaan koko ajan.

Uusi valmentajamme Boström ehti nähdä paljon Veikkausliigaa ja hän tuntee pelaajamme varsin hyvin. Toki harjoitusten alkaessa joulukuussa pelaajat ja samalla joukkueen mahdolliset tarpeet konkretisoituvat.

2. Miten HJK valmistautuu kauteen ja mitkä ovat seuran tavoitteet?Mestaruus oli tiukilla. Mitkä ovat tavoitteet tulevaisuudessa?

Pelaamme liigacupin pelit ja joitakin harjoituspelejä. Menemme ainakin yhdelle leirille maaliskuussa ja neuvottelemme koko ajan yhdestä ulkomailla pelattavasta turnauksesta Vantaan lisäksi. Pyrimme pelaamaan myös kansainvälisiä harjoituspelejä ennen kautta. Seuran tavoitteena on voittaa taas mestaruus ja suomen cup. Europeleissä vähimmäistavoitteena on voittaa ensimmäinen peli ja unelmana tietenkin lohkopaikka. Kun Aki Riihilahti lopetti, niin joukkueessamme ei ole enää yhtään pelaajaa, joka olisi ollut mukana Mestareitten Liigan lohkovaiheessa. Ja siitä on jo liian kauan.

3. Millainen merkitys Vantaan turnauksella on Klubille?

Mikään suomalaisseura ei varmastikaan kohtaa yhtään liikaa ulkomaalaisia joukkueita. Pelit ovat tärkeää valmistautumista niin joukkueelle kuin yksittäisille pelaajille ja ajankohta on juuri sopiva. Djurgårdenia vastaan on aina hyvää Suomi – Ruotsi henkeä ja norjalaisia vastaan saamme pelata hieman erilaista joukkuetta vastaan. Hönefossin suomalaispelaajat tuovat oivan pikkulisän ainakin katsojille, ehkä kentällekin. On loistavaa, että saamme pelata kansainvälisiä pelejä lähellä Helsinkiä. Sama koskee kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita Klubista."Mikäli kiinnostusta löytyy, pyrimme järjestämään kannattajille Klubin matseihin oman lippukiintiön. Keskusteluun aiheesta voi osallistua TÄÄLLÄ.